• ESENT Macerat z Macierzanki 50ml

Olejek z kwiatów macierzanki macerowany w oleju z nasion słonecznika można stosować zamiast mleczek do demakijażu, do codziennej pielęgnacji twarzy i całego ciała, do kąpieli podczas przeziębienia lub grypy, do olejowania tłustych włosów i w przypadku łupieżu. Ten macerat może również służyć do przecierania trudno gojących się ran i do leczenia grzybicy. Olejek z kwiatów macierzanki można stosować do pielęgnacji skóry dzieci..

18.45
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13.9
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier 16
Kurier pobranie 19
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne:

Zostaw telefon

Macerat olej z MACIERZANKI nawilża i działa antyseptycznie 50ml

Niewielka roślina zwana macierzanką rośnie w Azji, Ameryce Północnej i Europie. Naturalny olejek z jej kwiatów powstał w wyniku macerowania ich w tłoczonym na zimno oleju z nasion słonecznika. Jest chętnie stosowany głównie ze względu na jego delikatny zapach, jednak ma wiele innych właściwości, dla których warto stosować go w codziennej pielęgnacji. Ze względu na wysoką zawartość karotenów i flawonoidów wykazuje silne właściwości antyseptyczne, antybakteryjne i regenerujące. Jego stosowanie jest zalecane szczególnie w przypadku odmrożeń i oparzeń. Poleca się go do pielęgnacji skóry szorstkiej, popękanej, zaczerwienionej a także do cery naczyńkowej. Olejek z macierzanki działa ściągająco, oczyszcza i zmiękcza skórę. Natomiast zimnotłoczony olej z nasion słonecznika wygładza cerę, zmniejsza negatywny wpływ słońca na skórę. Doskonale wchłania się i nie działa komedogennie. Zawiera między innymi:

- witaminy i minerały,
- kwas linolowy, odpowiadający za prawidłowe funkcjonowanie błony komórkowej,
- kwas palmitynowy i palmitooleinowy.

W formułach kosmetycznych, maceratu używamy  jak dowolnego oleju kosmetycznego mając na względzie jego unikalne właściwości.

Olejek z kwiatów macierzanki macerowany w oleju z nasion słonecznika można stosować zamiast mleczek do demakijażu, do codziennej pielęgnacji twarzy i całego ciała, do kąpieli podczas przeziębienia lub grypy, do olejowania tłustych włosów i w przypadku łupieżu. Ten macerat może również służyć do przecierania trudno gojących się ran i do leczenia grzybicy. Olejek z kwiatów macierzanki można stosować do pielęgnacji skóry dzieci.

Mając na uwadze, że jest to silny macerat, przed stosowaniem warto przeprowadzić próbę alergiczną.

INCL Helianthus Annuus Seed Oil, Thymus Serpillum Extract.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie