• YOUR NATURAL SIDE Olej Z Baobabu Nierafinowany 50ml

Olej z Baobabu nierafinowany, idealny do pielęgnacji cery dojrzałej z oznakami starzenia...

29.65
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni roboczych
Cena przesyłki 13.9
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier 16
Kurier pobranie 19
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne:

Zostaw telefon

Idealny do pielęgnacji:

  • cery dojrzałej z oznakami starzenia
  • zniszczonej, wymagającej regeneracji
  • zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia
  • skóry problemowej
  • cery suchej, odwodnionej
  • zniszczonych, suchych włosów
  • łamliwych paznokci

 

Działanie:

  • przeciwstarzeniowe - dzięki kilkukrotnie większemu stężeniu nienasyconych kwasów tłuszczowych (głównie kwasów omega-6 i omega-9 ) olej ten przewyższa swoimi właściwościami olej arganowy. Kwasy te wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka, przyspieszają odnowę komórkową oraz uzupełniają niedobory składników tłuszczowych w skórze, w tym cennych ceramidów stanowiących cement komórkowy. Dzięki temu olej baobab spłyca i wygładza głębokie zmarszczki
  • ujędrniające - poprawia elastyczność skóry, która staje się widocznie ujędrniona. Olej baobab polecany jest szczególnie do walki z rozstępami i celluitem
  • regenerujące - nienasycony kwas tłuszczowy omega-9 wykazuje wysoką zgodność z sebum i uzupełnia płaszcz lipidowy naskórka, spłyca blizny, wzmacnia paznokcie oraz zapobiega łamaniu i rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki
  • ochronne - olej ten chroni skórę i włosy w skrajnych warunkach atmosferycznych, zarówno letnich jak i zimowych
  • nawilżające - mieszanina kwasów tłuszczowych różnych rozmiarów zapewnia wielokierunkowe działanie oleju w różnych warstwach naskórka, a dzięki temu olej przynosi ulgę i regenerację nawet skórze mocno przesuszonej a nawilżenie przy regularnym stosowaniu jest długotrwałe
  • przeciwzapalne - dzięki zawartości witamin A, E i D oraz nienasyconych kwasów omega-3, olej wykazuje silne działanie przeciwzapalne, łagodzące oraz przyspiesza gojenie, jest skuteczny w walce z różnymi problemami skóry m.in. egzemą, łuszczycą, trądzikiem
  • normalizujące - reguluje czynność gruczołów łojowych, nie zatykając ich

 

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Adansonia Digitata Seed Oil; (Olej z baobabu nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Kenia
  • Postać: płynny olej o delikatnym orzechowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie stężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

  • 50ml Nakrętka

 

Ciekawostki:

  • Olej ten pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion owocu drzewa Baobab
  • Drzewo to rośnie w trudnych warunkach afrykańskiej Sawanny i nazywane jest również małpim chlebem (gdyż stanowi przysmak małp)
  • Ze względu na swoje wszechstronne właściwości oraz znacznie silniejsze działanie, olej baobab nazywany jest „nowym olejkiem arganowym"

 

Producent:

Your Natural Side

 

image

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci