• Your Natural Side Olej Cacay Nierafinowany 10ml

Olej Cacay jest idealny do pielęgnacji cery dojrzałej z oznakami starzenia, o obniżonej elastyczności, suchej odwodnionej, wymagającej regeneracji, problemowej, z przebarwieniami i bliznami...

28.04
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni roboczych
Cena przesyłki 13.9
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier 16
Kurier pobranie 19
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne:

Zostaw telefon

Idealny do pielęgnacji:

  • cery dojrzałej z oznakami starzenia, o obniżonej elastyczności
  • suchej, odwodnionej, wymagającej regeneracji
  • problemowej, z przebarwieniami i bliznami
  • podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią
  • delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni
  • suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci

 

Działanie:

  • przeciwstarzeniowe - nienasycone kwasy tłuszczowe m. in. omega-6, witamina A oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, której jest 50% więcej niż w oleju arganowym, odpowiadają za zatrzymanie tzw. „zegara biologicznego". Pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także widocznie redukując nawet głębokie zmarszczki. Polecany również do pielęgnacji skóry z rozstępami. Bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu
  • nawilżające - olej cacay oprócz witaminy E, uzupełnia także niedobór kwasulinolowego, którego ubywa wraz z wiekiem. Kwas ten zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających
  • regenerujące i rozjaśniające - naturalny retinol (witamina A), którego jest ponad 3 razy więcej niż w oleju różanym, wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie wyrównuje koloryt cery i rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia oraz brunatne plamy, bruzdy i blizny (również pooperacyjne), plamy słoneczne, a także zmniejsza widoczność piegów. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki.
  • przeciwzapalne - kwas linolowy reguluje gospodarkę lipidami, dzięki czemu niweluje problem powstawania zaskórników na skutek rogowacenia skóry i czopowania ujść gruczołów łojowych. Witaminy A i E działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, co sprawia, że olej cacay jest idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej, a także problemowej skóry głowy. Jest lekki i nie pozostawia tłustego filmu na skórze.
  • łagodzące- olej ten łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią. Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk. Korzystnie wpływa na koloryt skóry.

 

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil (Olej Cacay (kakai) nierafinowany 100%)
  • Rejon pochodzenia: Brazylia
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym orzechowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce - lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

  • 10ml pipeta

 

Ciekawostki:

  • Olej Cacay (kakai) powstaje w wyniku tłoczenia na zimno orzechów (nasion) drzewa Cacay (Caryodendron Orinocense)
  • Drzewo to osiąga wysokość nawet do 40 m. Naturalnie porasta wschodnie podnóże Andów, Kolumbię, Wenezuelę Ekwador i Peru
  • Olej cacay dostarcza dwukrotnie większą dawkę kwasu linolowego oraz o 50% więcej witaminy E niż olej arganowy, a także trzykrotnie więcej witaminy A (naturalnego retinolu) niż olej różany
  • Z powodu tak cennych właściwości oraz wciąż małej ilości drzew Cacay, olej ten jest obecnie jednym z najbardziej pożądanych, ekskluzywnych i najdroższych olejów na świecie
  • Od wieków wykorzystywany był przez ludzi, zamieszkujących rejony naturalnego występowania drzew Cacay, do leczenia oparzeń, ran i chorób skóry

 

Producent:

Your Natural Side

 

image

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci